top of page

Ambachtsschool

In 2009 hebben we een ambachtsschool kunnen openen in Bobo Dioulasso, Burkina Faso. Het doel van deze school is het verschaffen van praktijkgericht onderwijs aan kansarme jongeren, zodat zij na hun opleiding zelf in hun ambacht kunnen gaan werken. In juli 2012 zijn de eerste leerlingen van de ambachtsschool afgestudeerd en op dit moment gaan er rond de 165 leerlingen naar school!

Leerlingen kunnen kiezen voor een specialisatie in een van de volgende vier ambachten:

  1. Algemene mechanica

  2. Automechanica

  3. Metaalbewerking.

  4. Electricité (elektrotechniek)

Naast lessen in een van de ambachten krijgen leerlingen ook ICT-lessen, waarin zij leren om te gaan met programma’s als Word en Excel. Door het verwerven van deze vaardigheden kunnen ze in de toekomst zelfvoorzienend worden en de leefomstandigheden van niet alleen hunzelf, maar hun hele familie verbeteren.


De school ligt iets buiten Bobo Dioulasso, de tweede stad van het land met een half miljoen inwoners.

In de lokalen van de school worden algemene vakken, zoals wiskunde en Engels, en theorielessen van alle vier de ambachten onderwezen. Verder is er een materialenmagazijn, een kantoor voor de directeur en een keuken waar de lunch wordt bereid. De lokalen vormen een vierkant, zodat er in het midden een gezamenlijke binnenplaats wordt gecreëerd. Deze plek biedt naast een sociale ontmoetingsplaats voor de leerlingen ook ruimte voor praktijklessen.


bottom of page